Rumah > Berita > Kandungan
Perbezaan di antara produk silikon dan keluaran getah
Mar 08, 2017

Kita sering mengatakan bahawa andquot; productsandquot getah silikon; sebenarnya sebuah gabungan kimia antara produk silikon dan keluaran getah, tetapi saya fikir ramai orang tidak tahu perbezaan antara kedua-duanya, sekarang Izinkan saya memperkenalkan untuk anda.

Getah boleh dibahagikan kepada getah asli dan Getah tiruan. Getah asli merupakan satu polimer isoprena、pelekat alam ia diproses dan diperbuat daripada getah latex, dan sintetik silikon dibuat oleh pempolimeran atau polycondensation monomer dengan getah sintetik boleh daripada bentuk oleh pasukan luar dengan kebolehan yang pesat untuk mengembalikan bentuk asal, kerana ia mempunyai ciri-ciri fizikal yang baik, terdapat tayar Kereta, hos getah, cincin meterai , pita pelekat, bahan-bahan penebat dan lain-lain produk getah. Berbanding produk-produk silikon, keluaran getah telah merupakan baik, rintangan lelasan, dielectric yang baik dan rintangan kakisan yang lebih baik daripada produk getah. Secara umumnya barangan getah sentiasa digunakan dalam mesin besar, peralatan industri, dan alat pengangkutan automotif dan sebagainya.

Produk silikon adalah satu komponen daripada keluaran getah cair pada suhu bilik vulcanization dari bahan kimia. Ianya elastomer silikon organiksebagai bahan mentah, berbanding keluaran getah, kini banyak produk insurans nyawa dibuat daripada silikon dan bukannya getah kerana pertama produk silikon adalah tidak toksik dan produk getah adalah beracun, dan produk-produk silikon adalah perlindungan yang tak berwarna dan tawar, dan alam sekitar, juga sangat lembut, tetapi produk getah adalah bau, warna, mencemarkan alam sekitar. Kini produk silikon digunakan secara meluas dalam pelbagai industri.

Dipercayai pengeluar silikon produk dan keluaran getah: kilang produk getah Qianlang Haining (www.qlrubber.com). Selamat datang ke pertanyaan kami!


Produk-produk